Tortelliniförlustelse
Tänkte du ha en billig matmånad och har du av misstag och bristande tanke råkat koka upp ett helt kilo av euroshoppers osttortellini och behöver förhöja den för att stå ut med smaken när du kommit till portion nummer 6? Då är detta för dig!
Du behöver:
- Den billiga fultortellinin du redan kokat och tröttnat på men är för snål och medveten för att slänga
- Stora vita Canollibönor
- Avokado
- Valnötter
- Olja
- Smör
Kryddning:
- Peppar
- Viltkrydda (enbär och annat skogsigt)
- Örtsalt
Gör så här:
Stek tortellinin i olja och smör. Stek den hårt. Straffa den för allt du fått utstå men den tomma magutfyllnaden som inte mättar trots att du lägger tonfisk över. Den jäveln ska bli krispigt som vore den chips. Släng i bönorna när du är till hälften klar med att symboliskt stegla de gudsförgätna pastaknytena. Låt allt steka runt och krydda på efter egen smak. Ta hellre i för mycket än för lite för bönorna kan bli rätt så tråkiga annars.
Samtidigt som du tänker dig att de mjöl-och-vatten-beståndiga-sattygen-fyllda-med-lakad-mjölk gottar sig i skärselden skivar du upp avokadon och njuter av att småsmaka den.
Vänd upp det hela i en tallrik och strössla med avokado och valnötter och spring förbi med örtsaltet en gång till så att avokadon får lite boost smakmässigt.
Resultat:
Det fungerade! Tortellinin fick annan smak och framförallt annan konsistens. Det blev inte direkt den billigaste rätten men oj så gott det blev. Enkel mat och bjöd på krispigt, tuggigt och krämigt.