Repris! “Fortsättning på Bönguiden”

Ursprungligen postat den 13 januari 2011

Istället för att flytta alla inlägg från den gamla bloggen “Tjarls Cook-a-Long” i klump publiceras de en och en. Varje torsdag!

 

—-

 

 

Som jag nämnde i förra inlägget så är det inte bara lägga bönor och ärtor i vatten, av det får du ingenting. Du måste nämligen koka alla också.

I mitt fall fick de ligga från kl 22.00- 18.00 nästföljande dag, det går hur bra som helst. Det du ska göra nu är ta fram den största kastrull du kan hitta, känns den för liten fråga grannen efter en större.

15-20 minuter ska det kokas, använd din mobil eller en gammal hederlig äggklocka för att hålla koll på tiden. Tänk på att det lätt kokar över ^^

En sak som ni kan passa på att lägga märke till är att det skum som kommer av kokningen är väldigt tjockt och påminner om isolering ^^

När bönorna/ärtorna har fått koka halva koktiden. Så lyfter du av de från plattan och sköljer de i kallt vatten.

Sedan delas de upp i portionspåsar. Jag brukar försöka lägga ner mat till 2 personer per påse, eftersom att jag har mig en sambo ^^
Det här är alltså 40 kr mat
Total ansträngning, liten.
Total förtjänst, maximal