Repris! “Gästkock: Ostsoltorkadtomatgratinerad kyckling”

Ursprungligen postat den 27 januari 2011

Istället för att flytta alla inlägg från den gamla bloggen “Tjarls Cook-a-Long” i klump publiceras de en och en. Varje torsdag!

 

—-

 

Idag har vi Nälebäl som gästkock, hon berättade för mig vad hon skulle laga och jag tyckte det lät intressant nog för att vara med i denna receptsamling.

 

IMG_0849

Nela gillar ketchup, men hon vill påpeka att Heinz inte är en favorit
Ingredienser:

Kyckling
Soltorkade tomater
Ost

Citronpeppar
Salt
Vitlökspulver
Peppar
Lökkrydda
Salt

Såsen:

Kantareller
Matlagningsgrädde
Vatten

Salt
Peppar
Vitlök
Soja

How To:

1. Bryn kycklingen med citronpeppar och salt

2. När den fått fin färg slänger du in den i ugnen med resten av kryddorna och ett osttäcke över detta

3.Låt kantarellerna puttra med alla ingredienser tills dess att det blivit en god sås. 🙂
Tallrikarna är för övrigt köpta på loppis för 5 kr st. “Ibland har jag sån tur” säger nela.
Betyg:

Tjarls: 7/10

Väl tillagad kyckling, väldigt saftig. Ett genidrag med osttäcke och soltorkade tomater därunder. Såsen var dock lite mjäkig men gillar helheten. (Bortsett från vitlökssmaken som ligger och lurar.)

Nela: 6/10

Kycklingen med fyllning smakade bra.Kantarellsåsen sänker dock betyget med sin (som Charles säger) mjäkighet.

————

Som kuriosa kan tilläggas att även om Nela och jag vill varandra väl, så finns det detaljer som vi båda tycks glömma bort. Nela verkar till exempel glömma bort mitt brinnande hat för vitlök när hon lagar mat, precis som att jag aldrig minns att hon inte gillar stark mat eller varm röölök.