Repris! “Italian smorgauss”

Ursprungligen postat den 27 juli 2011

Istället för att flytta alla inlägg från den gamla bloggen “Tjarls Cook-a-Long” i klump publiceras de en och en. Varje torsdag!

 

—-

 

Om du någon gång har turen att ha en underbar flickvän som kan konsten att baka bröd, njut till fullo. En dag när jag kom hem från jobbet möttes jag av den ljuva nybakta brödets doft. Från att ha varit sliten bortom dödens rand kände jag mig plötsligt återupplivad. Den inre energi infann sig och en varm glädje spred sig i bröstet.

För att ta vara på fint bröd krävs fina råvaror. Jag valde att använda mig av följande:

Hembakt Ciabattabröd
Pesto Rosso
Ruccolasallad
Rööölök
Goudaost

Använd peston som smör och bre på ett ordentligt lager. Den innehåller så stora mängder olja att brödet blir långt mycket saftigare än något annat smörgåsfett kan skänka. Samtidigt blir det aldrig kvalmigt och för mycket, för örterna i peston har på ett elegant sätt bundit oljan.

IMG_3358

10/10 Riktigt fantastisk kvällsmacka. Underbart utan dess like