Repris! “Överbliven-guacamole-från-gårdagens-taco-kväll-gryta”

Ursprungligen postat den 9 januari 2011

Istället för att flytta alla inlägg från den gamla bloggen “Tjarls Cook-a-Long” i klump publiceras de en och en. Varje torsdag!

 

—-

 

Ingredienser

Röölök
Köttbullar
Uncle ben´s Woksauce “cantoneese”
Mjölk
Ketchup (kan späs ut med vatten om det är det sista i flaskan)
Kassler
Ärtor (frysta)
Grönsaksbuljong
Guacamole (det måste inte vara gårdagens)
Grädde
Tomatpuré

Oregano
Honung (små mängder för att socker lyfter fram alla andra smaker)
Thai sweet
Soya (små mängder för att saltet lyfter fram alla andra smaker)
Soltorkade tomater-olja (ren och skär fisförnäm ingrediens, men eftersom att alla fina recept har någon form av skrytingrediens som “handplockade myntablad från himalayas skuggiga östsida”. Tänkte jag att jag också borde ha det.)

How to:

Detta är en maträtt skapad med ett enda syfte. Rens frys och skafferi på små spill och överblivna matvaror. Samtidigt får vi reda på vad som passar med vad. Tex att köttbullar fungerar utmärkt som köttfyllnad om man delar det i bitar. En sak som alltid är lika sann är att allt blir bra bara du använder grädde.

1. Stek Rööölöken i oljan från soltorkade tomater

2. Lägg i alla ärtor och stek bort vattnet

3. Släng i köttet och woksaucen. Det är bara låta det steka samman lite innan du börjar göra såsen.

4. Ha i grädde, mjölk, buljong, guacamole och alla kryddor.

5. Vid denna punkt hade guacamolen (som var färdigköpt) tagit över hela måltiden, så därför bestämde jag mig för att balansera upp det med hjälp av tomatpuré och ketchup och lite soya.

6. Servera denna trudelutt med ris

 

IMG_0694
Betyg:

Nela: Standard liksom. Gillar inte det här med att blanda i köttbullar och kassler, det hade tex varit helt okej med bara kassler. Såsen är väldigt god men det hela hade utan tvekan passat bättre med ett mörkt fylligt kött. Typ, ren eller rostbiff
6/10

Tjarls: För att vara en skåpsrensing så är jag nöjd med resultatet. En bra balans mellan sött och salt inlindat i grädde. Guacamolen satte karaktär och passade faktiskt förvånansvärt bra ihop med kassler.

Detta är första gången någonsin där jag lagat en måltid med ärtor som blivit gott. Annars brukar det alltid bli mjöliga, men kokade i grädde blev de lena och lättätna.
8/10