Sodastreamstekt lökmacka

Hur många kombinationer av goda mackor finns det? Fler! Det här är en av dem.

Du behöver:

  • Vörtbröd, 3 skivor
  • Billig gouda. Tänk eldorado
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • Färskost

Till kryddning:

  • Chili från Thailand, stark som satan
  • Svartpeppar
  • Soadstreamsmaktillsatsen Ginger Ale
  • Salt
  • Pasta Rosso
  • Olivolja

Gör så här:

Börja med att strimla den gula löken och gravt hacka vitlöken. Släng ner de i varm panna tillsammans med rikliga mängder olivolja och låt det gotta sig tills löken ser ut att vara mjuk och söt eller vitlöken mörkt rostad. Någon gång under denna förvandling slänger du också på alla kryddor utom sodasmaken. I efterhand kan jag säga att Pasta Rosso med stor sannolikhet kan skippas.

Bre på relativt tjocka lager färskost på brödskivorna.

När stekningen ser ut att vara klar, vrid ner temperaturen till medel och slå på en slatt ginger ale-smak och låt det torrputtra tills det känns färdigt. Börjar det ryka på ett obehagligt sätt som sticker i näsan är det med stor sannolikhet klart sen nyss.

Häll på lökblandningen på brödskivorna och täck med dubbla lager ost. Häv in det i micron på 400 watt i 2 minuter och sedan full effekt tills osten ser ut som du vill att den ska göra. Jag optade för en inte helt smält på min.

Smakar:

Helt jävla fantastiskt! Lökblandningen för sig blev söt på ett konstigt sätt för att smaken av sötningsmedel slog igenom på ett ofördelaktigt sätt. Men tillsammans med det söta ur vörtbrödet och färskostens mildhet blev det perfekt! Vi jobbar alltså med så många nivåer av sött och krämigt att det knappt går att föreställa sig. Söt lök, sött bröd, söt ost, söt smaktillsats, det rullar fint i gommen inlindat av smält ost. Njutningen ninjaattackeras dessutom av styrkan från chilin och pepparn, men inte på det otrevliga sättet där folk kommer behöva hålla begravning, utan mer på det sättet som trissreklamer bygger upp sin dramaturgi.

Laga den här rätten genastaligen! Mums!