SquaBurgare

Som det kanske har börjat märkas på de senaste månadernas inlägg så finns det en avsaknad av kött, detta beror på att vi i december någon gång gjorde valet att vi skulle sluta köpa hem kött. Det har faktiskt inte varit svårt på något sätt att minska ner min egen köttkonsumtion utan har tvärtom öppnat en ny värld att experimentera i som inte är lika låst när det hela tiden måste finnas något köttigt i.

Idag blir det inte mycket till recept, utan mer ett tips! Hoppa över färsklumpen och lägg istället i en ordentlig skiva squash. En fördel är om du har vänner som vi har som odlar monsterstora varianter som ger en storlek som täcker hela brödet. Faktum är att det är riktigt gott och har en bra kombination mellan tuggmotstånd och saftighet.

När du steker är det bara köra på, utan smör om du vill, och vända på den med jämna mellanrum. Lagom tills dess att mitten börjar sönderfalla så börjar den bli färdig. Någonstans mellan att den fröiga mitten är helt borta och att den har börjat sjunka in blir den som bäst. Och du! Glöm inte osten!