#1 Städa altanen

Efter gårdagens diskussioner om vad vi egentligen skulle göra först kom vi fram till en sak, vi behöver en plats att kunna njuta på! Att ha någonstans att sitta och dricka vatten, äta mat eller förvara folk när de kommit på besök kändes prioriterat! Så vi åkte iväg och köpte oss ett set med möbler och gav oss sedan av mot Ugglebranten.

Den klätterväxt som tagit över stora delar av taket hade väldigt mycket torra och döda kvistar bland sig. Även om det var väldigt lummigt så ville vi rensa upp för att det dels ska finnas plats för det levande men också för att slippa att det rasar ner över oss när vi sitter där. Egentligen kanske det hela var aningen drastiskt eftersom att vi inte har en aning om vilken sort det är, hur den ska beskäras eller liknande men vi drog igång med en rivstart. Det vi ganska snart lärde oss när det kommer till att klippa klätterväxter är att det är bra att börja från änden. Vid ett par tillfällen lyckades vi klippa på en del som förvisso såg död ut, men sedan visade sig ha en väldigt frodig del på andra sidan taket. När vi sedan gick över till att alltid börja klippa den bit för bit från slutet så fick vi bara bort det döda! En annan sak som är bra att tänka på är att ta många pauser, att arbeta med armarna över huvudet är ansträngande för axlarna. Så pauser, stretchning och rullande.

Efter att växten var avklarade så gjorde vi rent. Först så sopades väggar och golv med en piasavakvast. Steg två var att hälla lite grönsåpa i vatten och borsta allt igen, fast med blöt borste. Fönstren tvättades på insidan, utsidan blir en annan dag då vi fortfarande saknar stege och slutligen så moppades golvet.

Resultatet i sig blev väldigt bra! Även om det på jämförelsebilden fortfarande är blött så helt rättvist är det inte. Bortsett från städningen så försvann även den installation av lergökar som hängde på väggen 🙂