#17 Att rensa någon annans soptipp

Okej. Det finns vissa gränser för vad som anses okej och rimligt. Att skapa en veritabel soptipp på tomten är inte en av dem. Som det framgår i första filmen så såg vi en del skräp, men vad vi skulle gräva fram överträffade vår fantasi. Även denna gång fanns Marisha och Mattias på plats för att hjälpa till.

 

Här följer lite bilder och filmer från när vi skulle ta tag i vad vi trodde var en hög med ris, men visade sig vara en dumpplats. Bland våra fynd hittade en elektrisk häcksax, glasbehållare i mängder, bilstereo, flera kaffeberedare, en kyl, elgrill, lampor gamla färgburkar med stora mängder färg kvar, mattor, allehanda plats och påsar med bajs. Ja du läste rätt. Mänskligt bajs och påsar i plural.

Hittills har vi fått lägga lite drygt 60 mantimmar på att rensa upp slänten och denna hög med skräp. Och då har vi inte ens sorterat upp och kört iväg högen som behandlas i detta inlägg. Detta räknar inte in den tid som vi har fått köra extra för att skaffa fram en bil stor nog för att frakta allt bråte. Det har inte tagit hänsyn till all bensin och extrakörning som det här har inneburit. Plus att denna tid förstås hade kunnat läggas på att jobba med huset, trädgården eller bara sitta där ute och läsa en bok. Vad som helst är egentligen roligare än att ta hand om någon annans skräp.