#22 Ett tätt altantak!

Som ni kanske minns från tidigare inlägg så har vi problem med att vatten rinner tillbaka på altantaket och skapar tropiska förhållanden längs med hela väggen mot huset. Detta var förstås ett problem inte bara för att det avbröt mysiga stunder genom att släcka ljus och dränka kläder. Utan kanske främst för att det gjorde altanen till helt värdelös som förvaringsyta. Den enda plats där något kunde garanteras vara någorlunda torrt var längs med väggen under fönstren.

Jonellas pappa Peter upplyste oss om något som kallas tätband. Ett fantastiskt skummaterial som helt enkelt bara läggs ut i bakkanten av plasttaket och sedan sätts på plats. Den är storleksanpassad efter taket och därmed superlätt att fästa. För säkerhetens skull drogs det även en tunn foglist längs med hela för att verkligen vara säker på att det håller tätt.

T_tband

Det var även Peter som petade denna på plats som sitt första uppdrag under helgen som kommer vara känd som fixandets helg. För han kom upp med en hejdundrandes massa material, idéer och arbetsvilja. Helgen har inneburit så många projekt att det kommer räcka för att fylla på vår löpnummerlista med hela 7 projekt! Även Walle var med och hjälpte oss med att dra el och förbereda övergången från ojordat till jordat. Mer om det kommer i fler inlägg och så länge kan ni vila ögonen på den skohylla som Nela skruvade ihop för att fira vårt täta tak och frigöra massor av yta från hallen.