#49 Plantering av thujahäck

På baksidan har vi länge funderat på vad som skulle bli den bästa lösningen för att förlänga insynsskyddet där staketet tar slut. De förra ägarnas lösning var ju att på sikt bygga upp en jordvall genom att dumpa allehanda saker där, vår blev att plantera en häck! Detta har också varit på gång riktigt länge nu. Redan sommaren 2016 kläckte vi idén och fick det i julklapp av mina föräldrar samma år att vi skulle få en sådan. Själva planteringen blev däremot uppskjuten nu till 2018 pga barn.

I början av maj så satte vi spaden i marken med hjälp av min far och inom loppet av några timmar så var den på plats. Vi valde också att inte gräva så mycket ner i jorden eftersom att det var så mycket tallrötter och sten, utan istället bygga upp en nivå med hjälp av torvblock.

Det enda som har varit lite struligt är att det inte har regnat något sen vi planterade den, vilket har inneburit en del svängar förbi bara för att vattna för att säkerställa att den etablerar sig. Å andra sidan har det i sin tur gjort att den etablerat sig riktigt bra!