MälarLAN 2015

MälarLAN är ett lan som kommer ur ett samarbete mellan Sverokföreningarna Shadowplayers Spelförening och TEH WARRiORS. Nu i helgen körde vi för andra året i rad och hade en drygt 100 % ökning av antalet besökare. I år var det nästan slutsålt med 109/112 köpta platser. Lanet höll på i tre dygn, vi höll turneringar där vi delade ut 15.000 kr i kontanter och ännu mer i grejer. Vi hade en helt galen mängd sponsorer och helgen var fantastisk. Men hur ser vägen dit ut?

Någon gång strax innan jul drog vi igång. Sen dess har vi lagt timmar och åter timmar på att planera, förbereda och förbättra. På en helg är sedan allt över. I en intensiv sömnbristande kakafoni så är allt plötsligt över.

Det är samma sak varje gång vi arrangerar något. Under en längre tid lever jag med det, andas det, älskar det, tröttnar på det för att slutligen känna mig förlöst och nöjd när det hela är över. För det är lika delar skönt att det är över och tillfredställande att se att vi lyckades. Det är befriande att det första som görs när jobbet slutat inte är att jobba vidare, fast med något helt annat. Det är gränslöst härligt att veta att fritiden är din egen, att den inte hålls gisslan av ett gemensamt projekt där varje del måste göra sin del, annars faller helheten.

Samtidigt.

Jag skulle aldrig vilja vara utan dessa ideella projekt. För även om de stjäl mig från Nela så ger de mig något annat. Det finns en så djupt ärlig kärlek i deltagarna. En slags bekräftelse, absolut, men när någon berättar att: ”Mina barn har inte kunnat göra något vettig de senaste dagarna. De har bara suttit hemma och räknat ner tiden studsandes.” Eller: ”Detta är det roligaste lanet jag varit på. Jag vet inte varför och kan inte riktigt förklara det, men den här helgen har varit en av de bästa i mitt liv.”

Att kunna skänka detta till andra människor. Det är häftigt. Det är slitigt. Det egentligen helt galet.

 

————-

För att extra tacka våra sponsorer vill jag nämna dem en gång extra här. För utan dem hade vi aldrig kunnat genomföra:

Ica Matkassen Hallstahammar
Sverok Mälardalen
Mälarenergi
Fibra
Bredband2
SVB Försäljning
Hyresmaskiner
Prima Tryck
Adall
Stockholm E-sport
E-sport Skåne
Västmanlandsmusiken
ITerik Konsulting
Pizzeria Skeppet