#6 Frigörande av “gräsmatta”

Nog är vår trädgård otroligt vacker med alla blommor och växter, men vad hjälper det om man inte kan utnyttja tomtens egentligen mest användbara del? Visionen är ett trädäck med någon typ av infälld pool. Samtliga blommor, stenar och ogräs behöver alltså tas bort.

Jag och min gästartist Mickan körde igång med diverse trädgårdsverktyg. Ogräset flög och tillslut blottade sig marken på mer än ett ställe, vi kom så småning om fram till de gula vackra blommorna. Rotsystemet var extremt stort i förhållande till varje blomma men det var bara att plocka fram spaden och börja gräva. Efter cirka 4 h arbete började hungern smyga sig på och vi bestämde oss för att packa ihop för dagen. Jag börjar lägga in verktygen i snickarboden och plötsligt hör jag Mickan skrika att jag har fått besök. Borta vid grinden står Göran och hans fru(glömt namnet). Göran är alltså ordförande i Vibyåsens stugföreningen. De ville hälsa oss välkomna till området och var otroligt trevliga, jag tog dem på en rundvandring på tomten innan vi åkte till ICA för att handla mat.

Vi köpte sallad och fika som vi åt på altanen, därefter bestämde vi oss för att ta en promenad i närområdet. Vi hejade glatt på stugägarna som var ute i trädgården när vi traskade förbi. Vi gick mot Borsöknasjön för att besöka badplatsen och förundrades på vägen dit av fina hus. Vi råkade vid ett tillfälle ut för en cyklist som kom bakom oss och plingade till, cyklandes förbi oss hejar han glatt. Vilka trevliga människor! Hur många kan man träffa på en dag?

Badplatsen var väldigt fin, mycket coola kids hänger där och jag inser i samma stund att jag inte längre kan räkna mig till dem. Vi begrundar badande ungdomar och barn innan vi går tillbaka till stugan. När solen börjat gå ner för dagen packar vi ihop och åker tillbaka till Västerås, nöjda med dagens arbete.

 

 

2 svar på ”#6 Frigörande av “gräsmatta”

 • Mickan
  Mickan
  2015-07-24 kl. 12:51

  Väldigt kul att få se hur ni hade det och kunna hjälpa till lite! Ska bli kul att se nästa gång hur långt ni hunnit med allt. 😀

  • Charles
   Charles
   2015-07-24 kl. 23:35

   Din insats var minst sagt välkommen! Du får komma tillbaka när du vill 😀

Kommentarer är stängda.