#10 Vitmögel på vinden!

Vinden var faktiskt i väldigt gott skick! Däremot så hade vi inte städat av den sen vi fick tillträde och vi hade smutsat ner en del när vi borrade upp ventilationshålen. Dessutom var det ju det här med mögel…

Anledningen till att vi satte dit extra ventilation var att det börjat dyka upp vitmögel lite varstans på innertaket. Eftersom att taket var helt nylagt fick vi rådet att det antagligen kommer inifrån, att värmen inne i huset helt enkelt skapar en frodig miljö för den. Eftersom att vitmögel i sig sällan är skadligt var vi inte särskilt oroade, däremot är det ofta ett förtecken på för höga fukthalter vilket gjorde att vi tog det på allvar. Eller som någon på ett forum uttryckte det. Fukt leder till vitmögel, vitmögel till svartmögel och svartmögel till lidande.

Den valda metoden för att rensa bort det hela blev att spruta klorin från en blomspruta och sedan gnugga med vanlig tvättsvamp. Däremot visade sig detta vara en väldigt dålig idé utan ansiktsmask. Så snabbt gick det hela över till att fukta tvättsvampen med klorinet och gnugga. Jag hann med halva vinden innan det kändes som att jag andats in tillräckligt och avbröt. Jag drog ett varv med dammsugaren och kommer komma tillbaka för att ta hand om resten av möglet.