Lövbiff med Pak Savoy-kompott och trippelsås

Denna rätt var svår att döpa. För den har ingen tydlig identitet i och med dess mångfald.

Du behöver:

Lövbiff
Smörolja (Sån på flaska som är en blandning av smör och olja)

Pak Savoy-kompott:
Pak Choy
Savoykål
Broccoli
Purjolök (Både blast och det vita)
Cocktailtomater
Champinjoner

Kryddning av PSK:
Flingsalt Lime
Enbär
Vitlökspulver
Svartpeppar
Salt

Ugnen:
Butternutpumpa
Zuccini

Fransk Dressing
Jack Daniels Spicy Steak Sauce
Hickoryketchup

 

Gör så här:

Denna maträtt tar sin lilla tid, så var gärna två och gör det hela tillsammans. Det tar nämligen ungefär lika lång tid att skära upp butternutpumpan som resten av matlagningen.

Butternutpumpan ska delas i fyra halvor på längden. Detta gör det enkelt att kärna ur den och något lättare att skala. Köttet sitter fast ordentligt i skalet så ta en filékniv och jobba dig sedan tålmodigt framåt. Det kommer ge minst spill. Kniven sticker gärna bort från skalet och in i köttet så passa fingrarna 🙂 Släng sen dessa bitar i en panna tillsammans med zuccinin och grilla i ugnen på 225 grader i lite drygt 10 minuter. När pumpan börjar bli mojsig är det klart.

Pak Savoy-kompotten är enkel. Det är bara hacka upp allt och slänga i pannan som är förberedd med smörolja. Veva runt det hela under ganska hög värme. Det hela kommer behöva steka ganska länge för att kålen inte ska vara seg. När den skärs färsk är den nästan som gummi och seg även för en vass kniv att arbeta sig igenom. När det börjar närma sig färdigt så kryddar du ordentligt och ser till att röra runt det hela så att kryddorna fördelar sig. Eftersom att det är väldigt lite vätska i det hela kan det vara bra att krydda och röra runt i omgångar.

Lövbiffen steks i smörolja samtidigt som kompotten och är färdig när den börjar få stekyta på ena sidan. Det går förstås att köra på längre och uppnå ett segare resultat. Ibland är detta godare!

Servera allt med de tre såserna!

 

Betyg:

7/10

Gott, vardagslyxigt och mycket grönt. Den franska dressingen passade tyvärr inte alls med resten och var grovt malplacerad. Den gav nästan en bitter känsla tillsammans med det övriga. Men butternutpumpa blev något vi uppskattade mycket och det kommer vi troligtvis se mer av! (Obs, ät inte detta innan något som innefattar andra människor. Gaser kommer uppstå)