Ursprungligen postat den 22 januari 2011

Istället för att flytta alla inlägg från den gamla bloggen “Tjarls Cook-a-Long” i klump publiceras de en och en. Varje torsdag!

 

—-

 

För ett tag sen tog jag emot en beställning:

Namnlös

Jag har varit lite långsam med att fullfölja men nu har det iaf lagats ett recept i hans ära ^^

Ingredienser:

Champinjoner
Gul lök
Purjolök, både toppen och botten
Zucchini
Tofu
Färsk Ananas
Vattenkastanjer
Bambuskott
Böngroddar

Nudlar

Soya
Thai Sweet Chili
Paprikapulver
Olivolja
Sambal Oelek, en påse från kinakrog

IMG_0832
“Toppen” av purjolöken är inte bara god, utan bidrar även med härlig grön färg i maten
How To:

1. Hacka alla grönsaker innan du gör något annat! Tofun också.

IMG_0834
Viktigt att hacka i förväg för att slippa stressa under stekningen
2. Värm på en stekpanna och en wokpanna med olja och soya. De ska bubbla och fräsa om oljan innan du gör något annat.

3. Släng i grönsakerna i wokpannan och stek på maxvärme. Tofun steks lagom värme tillsammans med Thai sweet.

IMG_0835
Mycket grönsaker blir det för att kompensera för kött, och ändo känns det tomt
4. Ha i lite paprikapulver och sambal i grönsakerna och låt det steka på. Allt eftersom det steks kommer grönsakerna att vätska sig mer och mer. När det samlats på så är det bara hälla av det i en skål. Varför inte i vasken? Jo därför att du kan spara den och använda den som bas i en soppa eller gryta. (Om jag inte är helt ute och cyklar så är det på avkok som detta man gör buljong av)

5. Woka på grönsakerna tills dess att det blir torrt i pannan

 

(nudlarna görs enklast genom att koka vatten i vattenkokaren och lägg nudlarna i en skål och häll vattnet över Sen kan det bara stå i några minuter så blir det klart.)

Lägg upp nudlar i en skål, grönsakerna över och toppa sedan med tofun.
Bon appetit
Betyg:

Vi har vitt skilda betyg idag och det beror i grund och botten på att jag och Nela har vitt skilda åsikter vad gäller mat. För henne var detta tex starkt medan jag tyckte det var ganska smaklöst ^^

Nela 2/10

Tofu var inte, nej, det… var inte så gott. Blandningen av grönsaker var däremot väldigt god. Det var en rolig rätt och det är fredagsmys. Jobbigt att kritisera dig när du kom med en så rolig ide. Nudlarna borde ha varit stekta för att vara så bra som möjligt. UASCH Tofun ger mig obehag. Det var alldeles för starkt också.

Tjarls 8/10

Bland de godaste normala rätter jag lagat med så lite kryddor. Det är det enda som saknas för en fullpott är just kryddning. Men eftersom att vi har vitt skilda åsikter vad gäller smak så måste maten tillagas milt ^^

Tycker väldigt mycket om den färska ananasen som bröt av med sin syrlighet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *