Repris! “En trevlig middag börjar alltid med en snygg kock (eller två)”

Ursprungligen postat den 20 juni 2011

Istället för att flytta alla inlägg från den gamla bloggen “Tjarls Cook-a-Long” i klump publiceras de en och en. Varje torsdag!

 

—-

 

Kvällens recept minns jag inte mycket av, men det var lite fina bilder så det fick slinka med i vilket fall. Till huvudrätt bjöds det Kycklingpaj och till efterrätt chokladmousse. Jag och Nela samarbetade mycket bra och maten blev helt suverän.
Anledningen till att Marisha och Mattias blev bjudna på middag var för att Marisha vunnit ett vad. Eller, vad och vad. Hon skulle slutföra ett filmjobb inom en given tidsram, vilket hon gjorde, och därmed förtjänade en middag. (Hade hon misslyckats hade hon varit min diskslav i 30 icke-konsekutiva dagar.)
IMG_1774

Kock Tjarls

 

IMG_1775

Kock Nela

 

IMG_1777

Kyckling på Stekning. receptet på kycklingpajen kommer någon gång. Det är den bästa pajen som finns och man vill nästan ta livet av sig efter varje gång man ätit den. Av den enkla anledning att smaklökarna säger “Jag behöver aldrig äta något mer”
IMG_1778
En av framgångsfaktorerna är ett rent kök. Se alltid till att diska så mycket som möjligt under arbetets gång.
IMG_1783
Konsten att servera är lika viktig som maten i sig när det gäller middag

 

IMG_1782
Chokladmousse ska toppas med riven choklad och helst ska den göras på grädde istället för mjölk. Då får vi riktigt fin efterrätt.

 

IMG_1786

Ett tips är att göra egen salladsdressing. Ta valfri olja, förslagsvis oliv och blanda sedan ner de kryddor du uppskattar. En bra bas med örter som sedan toppas med vad som brukar ge det bästa resultatet.

IMG_1792

Det är tur att iaf Marisha uppskattade det hela då det var i hennes ära maten serverades 🙂