Repris! “Något så simpelt som pannkakor”

Ursprungligen postat den 5 augusti 2011

Istället för att flytta alla inlägg från den gamla bloggen “Tjarls Cook-a-Long” i klump publiceras de en och en. Varje torsdag!

 

—-

 

Gott folk, jag har aldrig någonsin gjort pannkakor, fram tills nyss då förstås. Pannkaksrecept får ni leta på själva då detta inlägg kommer fokusera mer på bilderna. (Jag lånade en systemkamera, det blir så fruktansvärt mycket bättre)

För övrigt 7/10 – Jag gillar fortfarande inte pannkakor

IMG_0058

Min allra allra första pannkaka ligger och steker. (höh)

IMG_0062

Färdig!

IMG_0065

Jag tror att anledningen till att jag aldrig gjort pannkakor är för att det är så fruktansvärt äckligt och meningslöst.

IMG_0067

För att det skulle bli någon ordning på torpet och jag skulle slippa äta pannkakorna som de är gjorde jag iordning en liten röra. (lök, cayenne, svamp, sweet shili, stek det hårt)

IMG_0069

Uppdukat. Anledningen till att det blev pannkakor mitt hat till trots är för att Nela låg hemma sjuk och fick bestämma maten. Plus att hon av någon anledning tyckte att det var fruktansvärt kul att se hur mycket problem jag hade med att följa ett riktigt recept.

IMG_0070

Närbild på färdig röra

IMG_0072

En samling pannkakor

 

IMG_0073

Nela har för tillfället snöat in sig på smoothies. Hon har även förenklat processen lite och gör den enbart på mjölk och något fruktigt/bärigt. Här ser vi färska jordgubbar mixade med mjölk.

IMG_0074

Nela äter pannkakor med sirap, Tjarls äter pannkakor som crêpes, givetvis starka

 

Det blev i slutändan förvånansvärt nog gott. Måste ha varit mina magiska fingrar. (Jag fick precis en ide som jag med största sannolikhet inte är först med, men nästa gång jag gör pannkisar så hoppar jag mjölken och kör grädde ist. Saftigt.)