Repris! “Slackerlunch med dubbelkött”

Ursprungligen postat den 20 januari 2011

Istället för att flytta alla inlägg från den gamla bloggen “Tjarls Cook-a-Long” i klump publiceras de en och en. Varje torsdag!

 

—-

 

Jag hade dagen till ära tänkt att bjuda på ett av mina standardrecept som tillagas då och då, men till min fasa insåg jag att vi inte har något tonfisk hemma! Vi som alltid har tonfisk. (Det är billigt och enkelt)

Men för att kalla sig en mästerkock måste man vara en hejare på improvisation, därför ger jag er “Slackerlunch med dubbelkött”

Ingredienser:

Köttortellini
Ölkorv
Digestivekex (4-5 st)

Thai sweet chili


Enligt standard så innehåller denna rätt endast pasta, tonfisk och sweet chili. Idag fick det istället bli ölkorv då det var det första jag hittade i skåpet.

1. Koka tortellinin

2. Häll av vattnet och ha i resten

3. Ät i kastrull framför datorn, annars kan du inte med gott samvete kalla det för slackerlunch.

Betyg:

7/10

Det blev lite för sött, dra ner till 2 kex tror jag blir bättre. Samt att lägga till lite röölök. Det som är det underbara med denna rätt är att du bara sätter på vatten på kokning, kokar pastan och sen blandar. Minimal ansträngning för mättnad. Ölkorven gjorde sig förvånansvärt bra, fundera inte på att äta tuggummi efter maten bara, för ölkorv är segtuggat ^^

Om det görs enligt standardrecept är det dessutom väldigt billigt, mellan 3-10 kr per portion. (Beroende av märket på tonfisken)