#21 Livscoachen Nela: The Rebirth

Kanskedansen
#21 Livscoachen Nela: The Rebirth
Loading
/

Ett avsnitt med många små avsnitt i avsnittet!

Tonade rutor på bilen
Napp till barnet eller inte? Svaret är självklart napp, gärna i kombination med bärsjal!
Filosofisk kvart: Förståelsen för att andra som var vuxna när jag var barn har större relation till mig.
Vi återvänder till ämnet civilkurage eftersom att Charles sagt ifrån och Jonella har gått bärsärkargång.
Hur fick Ugglebranten sitt namn? (Som ballar ur i en språklig diskussion om prepositioner)
Tourätta – Charles försöker förklara sin respekt för fakta, Nela förordar KBT

Livscoachen Nela kommer inte att dela med sig av ett livsråd, utan istället ge råd på ett svårt problem som har skickats in. Vill du ha hjälp med dina problem så skriv till facebooksidan eller charles(a)metzmaa.se

3 svar på ”#21 Livscoachen Nela: The Rebirth

 • Jenny
  2017-09-26 kl. 09:01

  Då var det dags igen att kommentera lite 🙂 Håller på och försöka att lyssna ikapp era poddar.

  Nappar till bebisar. Jag var helt anti först i början till första barnet. Var ju livrädd för att bebisen skulle börja vägra bröstet, man hade ju hört “skräck scenarion”. Dock fick vi en bebis som ville tutta hela tiden, så jag skulle personligen aldrig överlev utan nappen om jag inte hade velat springa omkring med en bebis fast i bröstet hela dagarna.
  Avvänjning utav nappen behövdes aldrig. När han var ca 5 månader slutade han helt själv att använda nappen. Han började dock suga på tummen då, men det höll i sig ca 1-2 veckor och sedan försvann det “behovet” också.
  Så vi har haft en nappfri pojke sedan han var 6 månader gammal, vilket var jätte skönt. Han har dock haft snuttetrasa från han var 1 månad som används ännu. Dock är det snuttetrasor gjort utav sidenlakan vilket gör att de finns obegränsat antal snuttisar, mycket praktiskt faktiskt. 🙂
  Han somnade även helt själv i sin säng också. Ibland om “tuttbehovet” kom så fick vi tips utav BVC att ta en nappflaska med vatten och erbjuda. Minns ej riktigt vilken ålder detta var omkring, men vi nyttjade detta knep framförallt när vi slutade helt med amningen.
  Med nr2 så nu kommer vi att ha med napp direkt till BB. Tror mina bröst kommer tacka mig.

  En fundering med Charles “tourette”. Jag skulle blivit oxtokig nu eftersom jag har en gravidhjärna och säger fel saker hela tiden. Jag tänker en sak men säger/skriver en annan och skulle blivit tokig utav att bli rättad hela tiden. Som tur var så förstår folk mig ganska bra ändå. Jag kan säga ganska roliga saker ibland, tex. att jag skall skala köttet, fast jag menar potatisen. Eller att man skall lägga in tvätten i diskmaskinen….
  Hade du gravidhjärna Jonella? Och i så fall, hur reagerade du på Charles rättelser?

  • Charles
   2017-10-12 kl. 17:45

   Hej,
   Kul att du tycker till och kommer med inspel, det uppskattar vi!
   Håller verkligen med dig gällande nappen, varför lida i onödan? ?
   Jag det skulle jag nog påstå, jag fick så otroligt mycket sämre minne, vilket jag i vanliga fall ligger i framkant med och kommer ihåg otroligt mycket saker, även detaljer. Jag var också extremt disträ! Tack och lov så är allt återställt nu mera!

   Vad gäller Charles rättelser så är det något som jag uppfattar att mer eller mindre hela hans familj har en kultur av, något som inte riktigt funnits hos min familj. Jag har försökt att anpassa mig för att slippa bli rättad eftersom jag i grund och botten vill vara korrekt och inte framstå som “okunnig” i frågan när det egentligen bara handlade om felsägning eller slarv. Så visst kan jag bli irriterad! Dessvärre smittar det av sig och jag kommer på mig själv ibland med att tänka på folks felsägningar och störa mig på det. Men det är något som jag aktivt tänker jobba bort igen, det behöver inte alltid vara så korrekt i vardagligt tal!

   /Jonella

   • Charles
    2017-10-12 kl. 17:46

    Och förlåt för att det dröjde så länge med svar. Av någon anledning pingade inte systemet mig om att vi hade fått in en kommentar 🙂
    /Charles

Lämna ett svar