#26 Kränkt småbarnsförälder

Kanskedansen
#26 Kränkt småbarnsförälder
Loading
/

VI försöker reda i Jonellas beteende som innebär att hon ljuger när hon träffar försäljare.

Jonella uttrycker sin ilska över folk utan behov som ockuperar skötbordstoaletterna. Ilskan spiller sedan över på service, eller snarare avsaknaden av detsamma.

Det livscoachas utifrån frågan: “Hur ska jag göra för att spara pengar?”

2 svar på ”#26 Kränkt småbarnsförälder

 • Jenny
  2017-10-31 kl. 16:12

  Usch för de där med toaletten. Varit med om samma fast på campingar.. Då finns de oftast EN separat dusch där det är skötbord. Och självklart så går alla in där bara för att få duscha ensamma och slippa duschbåsen. Värsta var nog när ett kärlekspar okuperade duschen på en camping i nästan en timme (vill inte veta vad de gjorde där inne). De såg att jag var påväg mot duschen med sonen (då 1år) i famnen, men de smet in före mig. Kan säga att de var kö utanför den duschen sen. Så de blev ingen dusch för sonen den kvällen.

  Var med om lite liknande när vi var på en camping i Söderköping för en månad sedan. Jag tog med mig sonen (som nu är 3,5år) för att gå och duscha. Gravid med foglossning, ont i kroppen, trött, trotsig 3åring så tänkte vi duscha för att sedan natta sonen, klockan var ju 18-19. När jag och sonen väl kommer till damernas dusch och toa så är de ockuperat!
  Duscharna var i ett separat rum, 2st duschbås, varav båsen är enorma och rymmer lätt 4-5 pers.
  I duschrummet står en kvinna med 2barn. Hon stoppar mig vid dörren och försöker stänga igen den på mig och säger att det är upptaget med en ton som jag inte gillade. Jahapp, sa jag då, hur länge till? Ca 40minuter fick jag till svar. 40minuter!!! Tänkte jag då bara. Hur kan man okupera duscharna i 40min hon och 2barn. Kvinnan var blöt och stod inlindad med handduk och hennes döttrar sprang omkring utanför båsen. (= ena duschen användes ej just då)
  Då hör jag en mans röst säga “du sa ju att de inte skulle komma någon!!”
  Snacka om att jag blev irriterad! Då stod alltså hennes man ENSAM i en dusch på kvinnornas och duschade. Var väl därför jag inte ens fick sätta min fot i duschrummet.
  Jag var inte alls glad när jag gick där ifrån. När man väl hade lyckats få med sonen så var de bara att försöka förklara för honom varför vi inte fick duscha och försöka göra ett nytt omtag efter 40minuter….
  De hade väl kunnat försöka trycka ihop sig i en dusch. Hon såg ju att jag hade en liten kille med mig och kunde väl ha erbjudit mig den andra duschen. För de var ju läggningsdags.
  Tänkte nästan gå in på herrarnas och duscha men full av hormoner så gick jag gråtandes tillbaka i regnet med onda steg till husvagnen.

  Skönt att skriva av sig lite 😉

  Lättkränkt? Eller vill man att folk skall visa hänsyn? Går att tolka lite som man vill. Jag har flera gånger låtit föräldrar med spädbarn tagit handikapptoan med skötbord och jag tagit med sonen in på en liten trång toa (då när han hade byxblöjor och man kunde byta dem ståendes).

 • Charles
  2017-11-08 kl. 13:46

  Ja det är verkligen märkligt hur det kan krocka så mycket, att det som vi kan kalla grundläggande hänsyn bara ses som kränkhet av andra. Hur det som är en rimlig jävla nivå av att se sina medmänniskor bara kan gå förlorat för någon annan. Hur det går att ta sig rättigheter i det gemensamma som går bortom alla rimliga gränser. Båda exemplen är förbluffande! Och framförallt eftersom att det rör sig om så omfattande tider också.

  /Charles

Lämna ett svar