Lucka 5

Idag gav vi oss iväg till Regal Princess, det fartyg vi skulle komma att kalla hemma de närmaste 14 dagarna. Återigen var det lite krångligheter med att ta sig till hamnen med kollektivtrafik så vi åkte taxi hela vägen. Både Miami och Fort Lauderdale är väldigt uppbyggda, anpassade för och befolkade av bilister. Vi tänkte att vi skulle vara där i tid för att slippa ruschen med  folk och vi anlände typ 20 minuter efter att check-in öppnat. Alla andra som skulle åka hade tänkt likadant. Processen var dock effektiv och snabb. Vi fick passera metalldetektorer, röntgen, fylla i hälsoformulär och därmed genomgå en med amerikanska mått mätt snål säkerhetskontroll.

Väl ombord var inte hytten redo för oss ännu så vi gick direkt på buffén och åt lite smått och efterrätter.

Hytten i sig kändes rymlig. Det var väl tilltaget med utrymme för packning, hängning och levande. Visst det är på ett fartyg så det är litet men det kändes ändå rymligt. Toaletten var framförallt stor jämfört med en finlandsfärja.

Tiden flöt här på ganska snabbt för när vi sen packat upp oss i hytten, haft säkerhetsgenomgång och ätit lite till seglade vi iväg. Då hade det gått 3 timmar. Resten av dagen ägnade vi åt att äta lite till, utforska båten och vad den hade att erbjuda.

 

Ett svar på ”Lucka 5

  • Mickan
    Mickan
    2015-12-10 kl. 01:23

    Hahah, men det var ju ändå ett väldigt fräsigt pensionärsfartyg! 😀

Kommentarer är stängda.