#34 Lister

Med alla väggar klara var det dags för lister! I köket valde vi att återanvända de smala reglar som använts för att passa in med list som håller väggen mellan köket och sovrummet uppe. Jag var en stark motståndare till detta men Nela övertygade mig om att vi inte behövde de tjusiga listerna överallt. Vi skrapade och målade samtliga iaf så det är något.

Till sovrum och hall blev det hålkälslister i taket. Även denna gång hade vi lika svårt att lista ut hur vi skulle göra så det var tur att vi hade gjort en guide efter senaste gången! När vi handlade var vi också lite osäkra på om vi hade tagit de breda eller smala och chansade på de breda och när vi kom ut märkte vi att vi tidigare hade köpt de smala. Vi körde på ändå och det märks inte så mycket. Däremot visade sig de breda hålkälslisterna vara ännu svårare att hantera än de smala och kapningarna blev ruskigt dåliga på flera ställen. Vi försökte passa in med kniv som vi fått tips om vid tidigare tillvälle men det gjorde bara att vinkeln gick åt helvete. Sammantaget är det tur att spackel finns.

Den viktigaste lärdomen i listeriet är att aldrig mer såga en enda list med manuell geringssåg. Eller i vilket fall inte en billig sådan. Mycket av de felaktigheter som blev går nämligen att tillskriva detta fanskap som likt parkinsonsymptom darrar överallt och gör att snittet inte hamnar där det ska. Nästa gång blir det en byggsåg på stativ.

Alla golvlister kunde återanvändas och så småningom var alla skarvar täckta!