Julafton blir Sabatonafton!

Julafton byter namn till “Sabatonafton”!

– Vi siktar på att med denna lilla förändring få fans från hela världen att hitta till vårt hemland och upptäcka våra traditioner, säger Sabatons basist Päs Sundström.

Bytet har enligt uppgift varit på gång sen länge och makthavare och journalister i Sverige tröttnade på att behöva handskas med det gnäll som uppstår över småsaker.

– Det är orimligt hur högtiden kommit att handla om detaljer i firandet och en köphets. När Sabaton närmade sig oss kände vi att deras önskemål var rimliga. Nu får Svenska folket en förändring som är värd att reagera på, säger en anonym källa på regeringskansliet.

Beslutet kom så pass sent att det för i år inte har bytt mer än namn. Vad det kommer innebära i praktiken kan vi bara spekulera om. Redaktionens toppgissningar är:

  • Kalle byts ut mot urvalda klipp från när Sabaton spelar på Sabaton Open Air. Om det inte helt ersätts av dygnet-runt-lyssnande på Sabatons radiokanal. Här är spekulationerna vilda.
  • Luciatåget byts ut mot marsch i gråa camobyxor sjungandes långsamma klassiker från Art of War.
  • Julkörer på stan kommer inte längre stilla vagga dig till igenkänningens vansinne med “Feliz Navidad” utan kommer istället attacköverraska förbipasserande med att skrika “Attero, Dominatus” med ojämna mellanrum.
  • Att fly Julen genom att åka till ett varmare land kommer vara blasé. Vill du komma undan hemmet och inte behöva Sabatonpynta är det hetaste den extrainsatta Sabatonjulkryssningen.
  • Julgranen kommer bytas ut mot att varje familj tillverkar sin egen pansarvagn i papier machie.
  • Sabatonottan kommer vara mest besökt i Falun, där de får bygga ut kyrkan för att hantera invasionen som sker varje år när Sabaton kör sin pyrospäckade show.

Vad tror ni själva att detta kommer innebära?