Linssoppa de krydd

Om du är hungrig och har dåligt med pengar, gör en linssoppa, det är otroligt billigt och mättande!

Du behöver:

Röda linser
Kryddor (I mitt fall: Bergssalt, viltkrydda, dragon, timjan, american bbq smokey, torkad vitlök, chili, scandinavian forest (enbär, svamp och liknande) samt en grön nordafrikansk kryddblandning som jag sedan länge glömt namnet på men det var något i stil med seher.)
Vatten
Buljong

Gör så här:

Koka linserna enligt instruktionen på förpackningen och häv i alla kryddor. Låt det sedan stå och småkoka med omrörning då och då, till exempel som du diskar upp annat som blivit stående, och vänta tills det blir bra. Mina linser skulle koka 40-50 minuter men var klara redan efter 35 för att jag kokade hårt. När du är ungefär halvvägs, smaka av lite gran och känn att det smakar ordentligt. Riktmärket är väl ungefär att när du känner att du har kryddat tillräckligt så har du gjort en fjärdel av jobbet. När du tänker “Det här kommer bli oätbart” så kör du på lite till.

Sen är det bara hälla upp och äta. Det blir otroligt smakrikt och det är så billigt. Hela den stora kastrullen på bilden kostade 40 kr plus några kronor för buljongen, och då är ändå allt ekologiskt. Det går att göra ungefär 0,7 liter soppa per hundra gram linser.