Toast de Burg

Har du fått hamburgerbröd över? Har du cheddar hemma? Är du sugen på halsbränna? Toast de Burg!

Du behöver:

1 Frisco burgarbröd
Gul lök
Lagrad Cheddar
Cayenne
Smör

Gör så här:

Gröp ur brödet så att det blir lite som en skål. Mängden gröp avgörs av mängden ost och lök du planerar fylla med. Målet är att du ska kunna ha brödet “stängt”, dvs att kanterna runt om ligger tätt utan att du ser innehållet.

Hacka lök och smula ner ost på insidan av brödet och toppa med cayenne. Släng in härligheten i mikron på väldigt låg värme så att osten precis börjar smälta. Medan den snurrar runt och peppras av mikrovågor förbereder du pannan genom att hetta upp smör i densamma. Obs! Ta inte särskilt mycket för då kommer du bara få ett soggigt resultat, här är sparsamhet ledordet. (Det går säkerligen att hoppa över steget mikro, men då får du en lite mer rå lök och lite mindre smält ost, alternativt mer bränd yta.)

Släng ner den i pannan och låt den steka på tills brödet blir krispigt och går att knacka på med stekspaden på båda sidor. Tänk också på att trycka till den med jämna mellanrum för att få den så platt som möjligt utan att allt innehåll rinner ut.

Resultat:

Riktigt gott! Det är lite samma princip som en mctoast på donken, men bättre eftersom att du får så mycket smält ost som du bara orkar. Nackdelen är förstås att halsbrännan besökte mig ungefär exakt direkt efter sista tuggan. Det sistnämnda hjälptes nog inte av mitt val av tillbehör heller, vilket i detta fall var en vitlöksbaguette.