Repris! “Hastig Korvmiddag”

Ursprungligen postat den 8 januari 2011

Istället för att flytta alla inlägg från den gamla bloggen “Tjarls Cook-a-Long” i klump publiceras de en och en. Varje torsdag!

 

—-

 

Idag så står det på menyn en hastig korvmiddag. Namnet beror på att det är höjden av lathet nerstuvat i en stekpanna.

Huvudingredienser:
Korv
Strips
PotatossalladSmaksättning:
Dill
Curry
Grillkrydda
Thai Sweet Chili
Steaksauce (Mumma)
Idag hoppar vi över alla former av grönsaker och gör en så snabb och anti-disk vänlig måltid som möjligt.
Börja med att hälla rikligt med stekflott i stekpannan, vi siktar nämligen på att fritera stripsen utan fritös. När oljan lite lätt börjar fräsa och spotta slänger vi i strips., låt dessa få lite färg sedan slänger vi ner korven. Eftersom att all korv är färdiglagad från början behöver den egentligen bara få lite yta samt värme.
När allt börjar se färdigt ut häller vi av eventuell överflödigt flott och häller på thai sweet chili. Krydda med dill och curry och stek på hög värme. Mer dill än curry.

Klart. (Ett hastig måltid måste ha ett hastigt recept) Avsluta med att slänga på potatissalladen som blev över från gårdagens grillning.
Dagens provsmakare: Nela. “All din mat du gör smakar likadant. Men det smakar bra, nej vad säger jag all din andra mat smakar ju illa! Jag tar tillbaks det… Mhhmmm. mhhm. Steksåsen passar inte.” 8/10

Själv vill jag påstå att det var mättande och välsmakligt. Extremt lättlagat och inte så kostsamt. Balans i smakerna och dill är något jag brukar hata, men i detta fall gjorde det sig bra. 8/10

Jag borde ha någon form av häftig slutreplik.

“Slå inte pannan i pannan utan stek när du steker”

Vettefan, den känns inte helt rätt ^^