Repris! “Mean Bean Crab Wok”

Ursprungligen postat den 30 juli 2011

Istället för att flytta alla inlägg från den gamla bloggen “Tjarls Cook-a-Long” i klump publiceras de en och en. Varje torsdag!

 

—-

 

Ännu ett vegetariskt recept står på schemat. Tyvärr verkar jag ha slarvat bort bilderna på slutresultatet. Det var i vilket fall smarrigt utan dess like och jag gillade den totala avsaknaden på pasta potatis och ris och liknande. Bönorna och kikärtorna vägde utan tvekan upp allt. Det blev riktigt mustigt samtidigt som det fanns gott om tuggmotstånd att tillgå.

Du behöver:

Lök
Paprika
Champinjoner
Minimajs
2 påsar kikärtor (http://tjarlscookalong.blogspot.com/2011/01/fortsattning-pa-bonguiden.html)
1 påse vita bönor
Uncle bens chineese sweet and sour
Crabsticks
Grön Mjölk
Röd Mjölk
(inga kryddor utöver detta, förklaring kommer sedan)

How to:

1. Stek lök, svamp och paprika. Ha sen i minimajen och låt detta puttra ett tag.

2. Ha i sötsursåssaken och mjölk. låt puttra

3. ha i mjölk, lagom mycket så att det inte blir torrt men inte så mycket att det blir rinnande. Samtidigt har vi i bönorna och ärtorna.

4. När bönor och ärtor fått rätt konsistens slänger vi i crabsticksen och när allt känns bra är det bara lyfta bort från plattan.

Om du vill kan du givetvis krydda hur mycket som helst under steg tre. Jag lagade däremot mat till svärmor idag och ville inte förskräcka henne med sån mat vi äter i vanliga fall ^^

 

8/10 Riktigt gott och jag älskar konsistensen av kikärtor som kokat precis lagom länge. De är inte sten och de är inte hummus. Utan de har tuggmotstånd, dock utan att man får ont i käken trots att det egentligen är mjukt.

Farbror Ben kan vi tacka för att han satte smakerna väldigt enkelt och klockrent. Hade jag fått göra om det och då endast till mig själv hade jag bifogat den heliga treenigheten. Cayenne, thai sweet och soya. (kanske curry också.(Möjligt att chili hade slunkit med))