Repris! “Turkisk peppar shot, två varianter”

Ursprungligen postat den 2 augusti 2011

Istället för att flytta alla inlägg från den gamla bloggen “Tjarls Cook-a-Long” i klump publiceras de en och en. Varje torsdag!

 

—-

 

Idag är det dags att införa något nytt på bloggen, som också hör matlagning till. Eller, man blandar saker som sedan inmundigas, det skulle kunna kallas matlagning. Det jag pratar om är den nya kategorin “Alkohol”. Under denna kategori kommer allt som har med olika former av vuxenbegränsade drycker tas upp. Det är allt från hur man fulgroggar till nya spännande sätt att liva upp festen. (I dryckesväg)

Vi börjar med en klassiker, något jag gjort sen den dag jag fyllde 18. Nämligen mina egna turkisk peppar-shots. Det är så pass enkelt att du tar en flaska, med stor öppning. Häller i turkisk peppar till ca strax över hälften och fyller därefter på med vodka. Ju mer turkisk peppar desto simmigare dryck. (godare)

6/10

Varför jag säger ta en flaska med stor öppning är för att du ska slippa den möda jag lagt ner i många år. Jag har nämligen stått och krossat den med mortel och sedan haft i flaskan. Det är inte bara jobbigt utan det blir kladdigt överallt. Sen är det fullständigt onödigt med tanke på att bitarna smälter i spriten oavsett storlek.

Ovanstående är grundreceptet och det är gudomligt gott, men experimenterande som jag är så kan jag inte stanna utan måste fortsätta pröva mig fram. Risken finns att det är någonting någonstans som är snäppet godare, därför gjorde två varianter på detta.

Den första varianten var turkisk peppar/läkerol kaktus.
Denna är jag lite tveksam till. Den skulle kunna varit bra men läkerolen blev lite väl dominant. Jag hade förvisso i 140g. Annars gifte sig smakerna väl.

Den andra är turkisk peppar/päronpolkagris/tutti fruttipolkagris
Den här är något jag ska bygga vidare på. Just polkagrisen gav den en härlig söt simmighet. Päronsmaken är däremot på tok för svag så jag måste finna ett sätt att lyfta fram den

8/10

Däremot är fortfarande originalet bättre. Jag kommer fortsätta experimentera men det faktum att jag väldigt sällan dricker gör att de jag gör iordning inte tar slut. Så det dröjer nog ett tag. Men näst på schemat ligger i vilket fall att göra en bättre päronsats och sedan börja pröva med hallon. (Finns det något mer klassiskt i lakritsammanhang än hallon)

IMG_3589