Repris! “Skagensallad”

Ursprungligen postat den 27 juni 2011

Istället för att flytta alla inlägg från den gamla bloggen “Tjarls Cook-a-Long” i klump publiceras de en och en. Varje torsdag!

 

—-

 

Sallad blir bäst när man har rejält med dressing, eller skagenröra.

Du behöver:

Gurka

Ris
Salami
Rööööööölök
Fetaost
Sallad
Avokado
Soltorkade tomater
El Macokrydda
Sen är det bara blanda.
Det här var en underbar måltid som jag faktiskt minns smaken av. Den är rörig men ändå välkomponerad. Du har tex skagenröran som är mojsig och majonäsig. Den vägs upp av torrt ris. Du har avokadon som är söt och fet. Den vägs upp av rödlökens stickande smak och konsistens. Gurkans menlöshet vägs upp av soltorkade tomater. Alla dessa motsatser gör att det blir guld i slutändan.
Sallad är tyvärr alltid meningslöst och finns bara där av traditionella konventioner. För att fortsätta på temat motsatser kan vi däremot låtsas att El Maco styr upp det hela.