Ursprungligen postat den 18 januari 2011

Istället för att flytta alla inlägg från den gamla bloggen “Tjarls Cook-a-Long” i klump publiceras de en och en. Varje torsdag!

 

—-

 

Matlagning från förra veckan som ännu inte blivit upplagd

Ingredienser:

Mjölk
Majonnäs
Creme Fraiche
Mjöl
Vatten
Rööölök

Kryddor nivå 1:

Chilipeppar
Cayennepeppar
Vitpeppar
Paprikapulver

Kryddor nivå 2:

Thai sweet chili
Kycklingsmak från snabbnudlar
Honung, Väldigt mycket honung, Vi pratar bamsemängder. (Björnen)
2 bitar grönsaksbuljong
Lite cappucinopulver från en etikettlös påse köpt i Tjeckien
Persilja
Oregano
Timjan

How to:

Grunden i en Ultrasås är att ha i så mycket att du inte riktigt känner smaken av något. Resultatet som blir är att du får en fyllighet som är bortom rimliga gränser.

Smakchocka, för minimalism.

Steg 1. Blanda mjölk, majonnäs och creme fraiche i en kastrull. Vrid på mediumvärme och låt det smälta ihop.

Steg 2. Kom på att du behöver redning för att det överhuvudtaget ska bli sås och inte vätska. Skaka ögonaböj mjöl och vatten till en fin massa och häll sedan ner det. (använd en shaker)

IMG_0741

 

 

 

 

 

 

 

 

Steg 3. Ha i löööken! Använd nivå ett-kryddorna och vräk i tills såsen har samma färg som grisskinn. Det ska vara riktigt rosa, rhodeislandsås är för ljust.

Steg 4. Låt detta småputtra i 5 minuter och ha sedan i resten.

Steg 5. Småkoka i ca 45min, eller tills dess att löken löser upp sig

Har du lyckats? Det vet du om du smakar på såsen och du vill skrika rakt rakt ut; “det är så jävla sött och gott!” men du inte hinner för lagom till att “det” ska lämna munnen brinner du upp invärtes. Wunderbar

———————————————————–

Du kan inte bara servera sås, oavsett hur god den än är, därför kommer ett snabbrecept på underbar schnitzel.

Du behöver:

Schnitzel
Smör
Olivolja
Ost

Cayennepeppar
American steakhouse seasoning. Består mest av druvsocker, lök och rökarom

1. Stek schnitzeln i olivolja och smör. Varför? Officiellt, det ger en ultimat krispighet. (sanningsenligt, du har olivoljan först för att den är nyttig och när din flickvän tittar bort har du i smör istället för att det ger finare stekyta)
Stek med mediumvärme tills dess att den är gyllenbrun

2. Vrid på maxvärme och häll på kryddorna. Sedan dränker du pannan i Thai sweet chili när värmen börjar bli hög. Detta resulterar i att du får en finfin yta som smakar underbart. Det kommer att skvätta mycket och det gör ont att bli träffad. Men vill man ha god mat får man lida pin.

IMG_0733

3. När du har vacker yta så släng på en skiva ost.

IMG_0734

Servera tillsammans med såsen och lite kokt pasta.

Betyg:

 Dagen till ära har vi min bögbroder Soakr som provsmakare och middagssällskap, han har givetvis gett ett betyg. Jag skulle för övrigt nämna att det är han som är upphovsmannen till citatet som numera pryder toppen av min blogg.

Soakr: “Pasta + sås = 6/10 smaken på såsen gick bra ihop med pastan
Schnitzel = 8/10 Att kombinera ost, Sweet chili och stekkrydda känns gansak oortodoxt, men (som Tony Irwing skulle söga), var mer än lyckat. Smakerna gick väldigt bra ihop och det gav det hela en känsla av Tjarls egna stil i köket. ++++”

Han är för söt ^^ (notera även att detta är rakt av citat och jag ansvarar inte för eventuella språkliga fel)

Tjarls: Såsen var himmelsk och schnitzeln var perfekt. En mättande och mysig måltid. Däremot sänks betyget lite av det faktum att det tar så lång tid. Det bästa i detta recept var utan tvekan schnitzeln, kom ihåg att steka den hårt med mycket sås på slutet.

8/10

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *