Sojvstroganoff

Under VårSLAGet (helg där alla distriktstyrelser och förbundsstyrelsen träffas för att levla Sverok) påpekade Kriss att alla mina recept alltid på något sätt handlar om korv, röölöök eller bådadera. “Det kan väl inte stämma” tänkte jag och för att visa hur fel han hade bestämde jag mig för att göra en Sojvstroganoff med röölöök.

Du behöver:
Sojakorv
Röööölöööök
Gröna och svarta oliver
Creme Fraiche med smak av tomat och basilika, två burkar
Olja
Pasta formad som tåg och flygplan, för att symbolisera den resa du precis kom hem ifrån

Kryddning:
Chilifäden (torkad tunt strimlad chili)
Fond
Salt
Svartpeppar
Oregano
Ketchup (Innan denna smakade det inte riktigt tomat)

Gör så här:
Hacka och släng allt i stekpanna som du bränner på maxvärme, du vill uppnå stekyta. Sänk värmen och veva ut det fräscha krämiga över det hela och safta dedan på med kryddor tills det smakar gott. Låt det puttra där på svag värme i höftade 10 minuter och ringla det sedan över pastan som du redan har kokat.

Betyg:
Snabbt och enkelt, som mat ska vara. Däremot så är det förstås fusk att köra med färdiga smakbaser och aldrig riktigt lika kul. Smaken är stabil och det är nästan så att sojakorv gör sig bättre i en stroganoff än vanlig korv. Jag var lite rädd att oliverna skulle försvinna i mängden men de var en höjdpunkt som gav karaktär och smak på ett subtilt men märkbart sätt.