#27 Sovrummets ytskikt

Vi började med att riva ut den platsbyggda säng som fanns i sovrummet. Den var mysig, anpassad efter rummet och på många sätt en mycket bra lösning. Det stora problemet var förstås också att den var just platsbyggd vilket gjorde att vi inte kunde fixa till ytskikten. På längre sikt var den även problematisk eftersom att det inte gick att dammsuga helt under den och med möss som springer i huset.

Även här var tapeterna bubbliga och i lika många lager som en riktigt mogen röölök. Dels för skoj och dels för att se vad som var under så började vi riva tapeterna och under hittade vi ett härligt plockepinn kallat innervägg. Den var uppbyggd av lite allt möjligt och främst gamla möbler men också ett hopplock av masonit och spånskivor. Vi stod i valet och kvalet om vi skulle riva ner allt och bygga en helt ny innervägg men bestämde oss sedan för att lappa istället.

Masoniten ersattes av brädor och de möbeldelar som satt lite löst såg vi till att fästa ordentligt. Sedan spacklade vi lite grovt för att jämna ut väggen på ett något så när. Planen var ju att sätta masonit över så det var inte så noga utan mest för att jämna ut och se till att gipsen inte skulle spricka om tryck hamnar på fel ställe i framtiden.