Trippel Salamiakosttårta

Har du någon gång känt dig sugen på bakfyllemat, utan att vara bakfull. Ett enormt behov av att bara trycka det flottigaste du kan tänka dig, för att balansera upp livet. Trippeltårtan är svaret på allt.

Du behöver:

4 mjuka tortillabröd
2 röööölökar
250 gr färska champinjoner
Mycket ost. Helst en billig gouda
Salmiaksalami – Salamiak (OTroligT GoD!)
Philadelphiaost
Smör

Kryddning:
Cayennepeppar
Salt

Gör så här:

Hacka upp svampen och släng den i torr panna. Låt den gotta sig tills en del vätska puttrat ut och en gyllenbrun färg lägger sig över alltsammans.  Släng i smör och röööölök och stek på det hela tills löken lämnar det råa stadiet.

Samtidigt som allt detta sker tar du ut dina fyra tortillabröd från frysen och misslyckas kapitalt med att sära på dem. Därför slutar det med att du har typ tre skivor kvar och en hög med strimlor. Bre färskost på två av dem och lappa eventuella hål samtidigt med strimlorna. Lägg sedan ett lager med ost på vardera brödskiva. Du borde alltså vid det här stadiet ha två skivor bröd som har både färskost, vanligt ost och är hålfria. Lägg då salamiaken ovanpå osten på den ena och täck salamiaken med den tredje brödskivan. Släng på ett lager ost här också.

Ungefär här inser du att du saknar användning för resten av strimlorna som utgör brödskiva fyra, så du slänger i dem i pannan tillsammans med grönsakerna. Det kommer inte märkas eller göra någon skillnad, men du slipper slänga bröd.

Krydda ovanpå osten på den vid det här laget dubbla tårtan och bre sedan på ett tjockt lager av bröd/lök/svampröra innan du täcker det hela med den tredje brödskivan, ostsida ner. Trippeltårtan är nu monterad och om du gjort rätt så finns allt gotte inuti och mot underlaget och mot himlen är det bara rent bröd.

Torka ur pannan och steg sedan tårtan på svag värme tills brödet är krispigt och osten smält. Garnera sedan med resten av grönsakskompotten som blev över!

Så här smakar det:

Fantastiskt gott! En riktig frossefest! Däremot så är det en mäktig måltid och sannolikt skulle det hela göra sig bättre om det gjordes på bröd som har ca 7 cm i diameter istället för de här 18 cm-monstren som jag använde mig utav. Jag åt inte upp hela måltiden och då var jag ändå duktigt hungrig när jag satte tänderna i det hela. Nu några timmar senare känner jag mig dessutom mätt på det där magsjuka sättet. Men det visste jag redan innan första tuggan att det skulle bli slutresultatet.