#12 Mysrummets ytskikt, dag 3

Vi började dagen med att åka förbi biltema och köpa en billig skitsåg. Varför? För att kunna såga gips så klart. Allt eftersom att vi jobbar så väcks små små minnen från tiden på byggprogrammet. Första skivan kapades med kniv runt fönstren. Detta är en jättedålig sak av många anledningar. Dels är det hårt och drygt jobb som är ganska tröstlöst. Dels gör det gärna att gipsen spricker och dels leder det till materialspill. Så när skivan är satt på väggen hel, såga i över- och underkant och följ upp med ett snitt på den lodräta insidan så är det bara öppna den som ett fönster och dra ett sista snitt på utsidan.

Här följer lite bilder från ena listen mot sovrummet. Av någon anledning hade de inte orkar såga upp den utan satt dit en som var för bred. Men det gav oss möjligheten att kika därunder 🙂

De valven som är satta runt murstocken är dessutom intressant nog bara fästa i taket, och i väggen med tapet. I golvet sitter de inte alls. Så för att förstärka upp det hela lite satte vi, ja vad de nu heter. En tillfällig minneslucka får mig att kalla det vinkeljärn eller vinkelfäste.

När dagen avslutades vid strax efter midnatt så hade vi hunnit få upp resten av renoveringssgipsen och dessutom hunnit spackla ett första lager. Egentligen var vi trötta och hungriga men valde att pusha för att hela grundlagret skulle bli klart och redo att slipas nästa gång vi kom ut.

 

2 svar på ”#12 Mysrummets ytskikt, dag 3

 • SetsunaCeras
  SetsunaCeras
  2015-08-13 kl. 13:02

  Alltså this much kärlek på hela bloggen! <3
  Att följa ert husägarliv är helt fantastiskt spännande. Heja heja!

 • Charles
  Charles
  2015-08-14 kl. 11:19

  Tack för att du tar dig tiden att säga det 😀

Kommentarer är stängda.