Repris! “En Cook-a-long alltså”

Ursprungligen postat den 7 januari 2011.

Istället för att flytta alla inlägg från den gamla bloggen “Tjarls Cook-a-Long” i klump publiceras de en och en. Varje torsdag!

Jag minns fortfarande känslan när jag drog igång. Det kändes spännande för att jag aldrig tidigare bloggat och för att det skulle bli kul att visa min matlagning för andra. Under det halvår som skulle komma fick jag faktiskt en ganska trogen fanskara som hungrade (punintended) efter nya inlägg.

—–

“Jag har under lång tid fått stark kritik för min matlagning, inte för dess smak utan för dess innehåll. Jag får allt som oftast hör att det som lagas är oätligt, utan att någon vågar smaka. Detta beror att jag blandar ingredienser som ingen annan någonsin gör. Inte för att vara häftig utan för att jag har ett stort intresse för mat och vad som egentligen går ihop med vad. Allt började en gång i mellanstadiet när en klasskamrat lyckades övertyga mig till att blanda kaviar och leverpastej på en knäckemacka. En befängd tanke! De två skulle aldrig gå ihop! Efter att jag smakat… så insåg jag att det inte går att ha förutfattade meningar, det måste smakas. Därför lagar jag alltid ny spännande mat med konstiga blandningar, inte för att vara häftig utan för att det är intressant och allt som oftast blir gott.
Anledningen till att göra en blogg utav detta är för att ni ska bryta mönstret av att äta samma gamla mat som vanligt. All min mat lagas på kylskåpsrester/hopplock av vad jag för tillfället kan finna. Jag är lite utav en expert på att göra en maträtt av vad som finns. (Vissa skulle påstå att det är för att jag slänger ihop allt som finns till en enda sörja, men det finns en stor tanke bakom allt som i slutändan hamnar på tallriken.
alltså två anledningar som gör det värt att följa min kulinariska resa. Ni får tips på slutet-av-månaden-nu-slänger-jag-ihop-vad-jag-har-mat plus att det förhoppningsvis öppnar för nya möjligheter i köket.
.
I och med lagandet av varje maträtt ska jag försöka ha en provsmakare med, då min kära vän Oskar påstår att jag saknar smaklökar. (han hänvisar till mina blandningar och påstår att det skulle vara bevis nog) Denna gästartist kommer att få kommentera samt betygsätt det jag lagat. Allt bygger på ett betygssystem som förklaras nedan:

Alla betyg ges på en skala mellan 1 och 10 där fem är exkluderat. (Fem är borttaget av den anledningen att antingen är en maträtt värd att äta eller inte. Mellanlandet av icke-bestämmande är borttaget.
.
1-4 Maträtten rekommenderas ej
6-10 Rekommenderas
.
Med detta enkla upplägg ska vi ttillsammansta den resa jag påbörjat. Jag har lagat mycket mat genom åren som tyvärr inte kommer att postas här. (För att jag helt enkelt inte kan minnas hur jag gjorde exakt) Det är inte heller varje dag som jag gör mat till mig själv, utan ofta blir det mackor i olika varianter, men det kommer vi märka med tiden.
Välkomna till helt nya smaksensationer.”