#13 Sista sidan av trädgården runt huset

Vi slipade ner allt spackel. Det var nästan löjligt enkelt och oansträngande eftersom att vi köpt en slip och en grovdammsugare. Inget spackeldamm någonstans och all spackling i hela rummet var avklarat på en timme. När vi dragit på ett första lager grundfärg så gick vi ut i trädgården för att utnyttja torktiden. Vi hade ännu inte hunnit rensa den sista delen runt huset, den som vätter ner mot slänten. Vi drog igång och sen visade det sig turligt nog ta fyra timmar, ganska exakt så lång tid som färgen behövde vara i fred för att vara övermålningsbar.

Som vanligt rensade vi ut massor av överväxt och ogräs. Dessutom planterade vi om alla rosor vi hittade runt om i trädgården precis till höger om blombusken som står bredvid fågelholken. Den platsen bestod bara av mossa och grässtrån. Precis nedanför altanen flyttade vi alla hallonbuskar till den platsen bredvid trappen tillsammans med fyra jordgubbsplantor som vi fick av Marko och Linda när de var på besök. Dessutom fick vi en grillstarter och lite briketter av dem <3

Dessutom hann vi med att rensa stuprännan vi altanen och borsta av taket. Vi har fortfarande inte identifierat riktigt varför det rinner in vatten när det regnar mycket men vår misstanke är att lutningen på taket är otillräcklig och att det helt enkelt rinner bakåt när det kommer för mycket vatten.

 

Före:

 

Efter: