#23 Kakel och bänkskiva i köket

Så fort tätbanden satt uppe på altantaket kastade sig Peter (Nelas pappa) över nästa projekt. Vi hade nämligen sett att det kakel som fanns uppsatt i köket dels hade börjat spricka i fogarna och dels saknade tillbörlig fog i kanterna. Detta gjorde att vi misstänkte att fukt kunde leta sig ner under för att ligga där och gosa. Som vi alla vet är det typiskt dåligt när vatten gosar sig under och i ytor där det inte ska vara.

När det ändå skulle göras om var ett färgbyte på sin plats. Det är förstås en poäng att jobba med vita ytor överallt för att skapa en neutral bas att inreda utifrån men samtidigt blir det lätt platt om det är helt utan kontraster. Därför blev den nya färgen svartgrå, för att bryta av.

Redan första kvällen var han klar med den grundläggande kakelsättningen och vi kom in på att diskutera vad vi skulle göra med ytan. För jag och Nela har länge tittat på alternativ till den rostfria bänk som är idag. Det största problemet med den har varit att diskhon är ofattbart liten i diameter. Det räcker med att stoppa ner lillfingret så är där fullt, vilket i alla fall är känslan när det ska diskas där. Så vi har i omgångar gått i diverse affärer och scrollat på blocket för att hitta den nya bänken för oss. Vi har hela tiden varit inne på att skaffa en ny rostfri yta.

Det var här Peter kom med förslaget att istället köpa en hel bänkskiva och såga ner en separat ho. Något som för oss blev lika delar science-fiction som självklarhet. Hur hade vi kunnat missa det uppenbara? För inte nog med att det är selfie-i-motljus-med-sepia-filter-snyggt, det skulle dessutom göra att hela ytan går att använda utan några kanter eller avbrott!

Som det blev sagt kvällen innan åkte vi iväg på en shoppingtur på lördagsförmiddagen och införskaffade material till denna nya snillarns blixtar. Bänkskivan blev en smidig affär eftersom att Bauhaus inte bara hade en som passade perfekt i kulört, utan de sålde den även till löpmeterpris och tog inget extra för att kapa upp den i exakta längder.

Bänkskivan sattes på plats och den gamla blandaren återanvändes för att ge en snygg touch till den nya, mycket större diskhon. Vi bytte även ut bänkskivan över frys och kyl för att matcha, istället för att som det var innan ha två olika. Alla fogar sattes på plats och sedan var detta arbete klart!

 

(OBS! Videon innehållet spoilers från 0:40 och framåt)

 

2 svar på ”#23 Kakel och bänkskiva i köket

 • Peter wettainen
  Peter wettainen
  2016-04-25 kl. 23:15

  Hej ungdomar! Det var kul att vara till nån hjälp. Ugglebranten kommer att bli en oas för både er själva och kompisar/vänner som inte kan hålla sig därifrån. Lite småfix återstår, men att få igång boendet så ni kan kvarta över o vara på plats “varje” Morgon för att effektivisera jobben o mysfixet ska ni lägga prio på. Farsan finns här för eventuella jävliga jobb när ni känner för det. Njut nu av vår/sommar o se vad som växer upp i trädgård och klura på var ni sitter o söker er för ett altan bygge. Älskar er/ Nelas pappa Peter.

  • Charles
   Charles
   2016-04-26 kl. 17:52

   Åh! Tack så mycket. För allt du gjort och för hälsningen. Vi älskar dig med! 🙂

Kommentarer är stängda.