#26 Vårstart i trädgården

Till skillnad från arbetet inne i huset tar arbetet ute i trädgården aldrig slut. Nela hann varva att lära sig allt om att kakla, rörmoka diskhoar och sätta bänkskivor med att röja i trädgården. Dels fick hela altanens panel och trappa en ordentlig genomskrubbning med algtvätt men framförallt röjdes det i rabatterna.

Löv, fjolårets vissnande lövverk och nyuppkommet ogrås rensades undan och slängdes i vår tippslänt som vi gjorde i ordning förra året. Även om det inte såg mycket ut för världen när arbetet påbörjades så blev det många vändor med skottkärran trots att det bara var ytorna runt huset som rensades. Dessutom fick den bångstyriga och klåfingriga klätterväxten på hörnet en rejäl omgång skäll med så väl kratta som grenkap eftersom att den girige lille jumanjiwannaben inte nöjer sig med att förstöra fasaden med sina klofötter utan även vill in under takpannor och slingra sig.

Visst, när skotten är små ser den mest gullig ut men om den väl får fäste och börjar svälla sin stam som den bodybuilder den tror att den är så kommer det att bli problem. Vi vägde också lite fram och tillbaka huruvida vi skulle klippa ner hela skiten i år eller inte. Till slut kom vi fram till att den får sitta även detta år, men på sikt kan vi inte låta den fortsätta sitt vansinnesuppdrag med att äta upp fasaden. I framtiden borde den bytas ut mot en klätterväxt som inte använder hullingar för att klättra utan snarare virar sig runt och på så sätt klättrar. Ungefär som den pipranka som är nere vid snickerboa/toaletten.

Som grädde på moset kastades även gödsel ut på gräsmattan som enligt uppgift ska förändra PH-värdet så att gräset frodas och mossan förtvinas.

Kort och gott var detta alltså en extremt produktiv helg! Det som också arbetades mycket med var sovrummet, men det får vänta med ett inlägg till dess att väggarna är färdiga!