#25 Här lilla musen, men inte längre!

Runt om i stugan har vi funnit spår av möss i form av små små kluttar av fekalier. Det i sig är förstås som sig bör, eftersom att vi är utanför stadens avgasdoftande osynliga murar. Det finns dock ställen där vi inte vill att de är och river, till exempel under diskhon där vi ändå förvarar en del prylar som diskborstar och annat som är direkt dåligt om små pälsbollar till smittbärare nafsar runt på.

Här kommer Peters sista insats för helgen in. Alltså inte som det sades i förra inlägget att kaklet framför öppna spisen var det sista. Genom att prova många olika material har han kommit fram till att det bästa sättet att stoppa små gnagare på är att använda glasfiberspackel. En tvåkomponentsröra som luktar förjävligt med blir hårt som satan. Dessutom har det enligt honom inte bara effekt genom att vara svårgenomträngligt, utan själva materialet har något som gör att de undviker det.

Efter lite bök med såväl hopblandning som placering av massan som är otroligt trög i sin konsistens så lämnade vi det över natten för att härda. OBS! Använd handskar om du hanterar detta då det är farligt att få på huden och se till att ha ordentlig ventilation. Vi blev alla lite höga och huvudvärkiga av att vistas i samma rum som den härligt färgade och Venomliknande (Venom från Spider-Man) massan. Så gör det gärna sist på dagen så att du inte behöver vara med dina andingsorgan i närheten mer än nödvändigt.