Ursprungligen postat den 13 juni 2011
Istället för att flytta alla inlägg från den gamla bloggen “Tjarls Cook-a-Long” i klump publiceras de en och en. Varje torsdag!
—-
En gång i tiden fyllde Marisha år. Den 26e februari för att vara exakt. Då kom jag ut i berg och stackarn hade inte ens fått mat. Som den goda bror jag är ställde jag mig vid spisen och ordnade till en måltid. Eftersom att jag inte hade papper och penna lätttillgängligt valde jag att fotografera allt. Så det som behövs finner du här nedan i bildformat.
Euroshoppers jordnötter är de godaste. Långt mycket mer saftiga och smakrika än exempelvis OLW och Estrella
En wok utan gullök vore att misslyckas
Skär av kycklingen från spetten.
Skär nära så att du får av all kyckling men passa dig för att skära för djupt. Då får dina matgäster/du själv stickor i munnen och det är aldrig trevligt.
Dessa kycklingspett är riktigt goda. Vet inte om det finns att få tag på som “vanlig människa”. De finns att köpa på Axfood. Vilket kycklingspett som helst med jordnötsås duger nog gott.
Stek grönsaker och kyckling separat. För att säkerställa att du inte serverar rå kyckling
Det här är mer för att toppa. Ha inte i det i stekningen men ös på innan servering
En bra blandkrydda. Synd bara att det är vitlök i
Skillnaden mellan en pimpad och opimpad tallrik. Den med sambal ser klart mycket godare ut
Jag har för mig att det fanns en video där Marisha ger en filmad rescension av maten. Jag skall genast ge mig i kast med att leta.30 minuter senare…. Jag hittade den! Här finns den att beskådahttp://www.youtube.com/watch?v=XJlJFvR43SEFör övrigt tänkte jag försöka vara lite mer aktiv med bloggen nu igen. Jag tror jag siktar på att ha en veckovis uppdatering. På det sättet borde jag rimligtvis klara av det och inte tröttna. Eller kanske två gånger i veckan. Vi får se. |